Kurzy ATAC

Wszystko o studiowaniu u nas

Ważne informacje dotyczące filozofii naszego kształcenia, sposobu i formy studiowania.

Jakość jedzenia

Jakość jedzenia

Co się tutaj studiuje

Jakość żywności powinna interesować każdego konsumenta, ponieważ decyduje o smaku, zawartości składników odżywczych, wpływie na zdrowie i możliwościach obchodzenia się z żywnością w kuchni...

Żywienie sportowców

Żywienie sportowców

Co się tutaj studiuje

Rosnąca profesjonalizacja sportu wywiera presję na jego aktorów, aby zwracali uwagę praktycznie na każdy szczegół, dotyczy to oczywiście także żywienia. Faktem jest, że dieta ma ogromny wpływ na wyniki sportowe...

Wpływ diety na pracę mózgu

Wpływ diety na pracę mózgu

Co się tutaj studiuje

Wiele osób jest przekonanych, że osoby „pracujące głową” nie mają tak wysokich wymagań co do wartości odżywczych swojej diety w porównaniu do osób aktywnych fizycznie. Ale jest odwrotnie...

Dieta w czasie ciąży

Dieta w czasie ciąży

Co się tutaj studiuje

Do głównych zasad żywienia kobiety w ciąży należy stosowanie zróżnicowanej i zróżnicowanej diety, w której powinny być reprezentowane wszystkie główne grupy żywności...

Kiełkowanie

Kiełkowanie

Co się tutaj studiuje

W uproszczonej koncepcji kiełkowanie to proces, w wyniku którego kiełki wyrastają z nasion. Podczas procesu kiełkowania w nasionach rozpoczynają się procesy prowadzące do wzrostu zawartości składników odżywczych...

Zapalenie skóry

Zapalenie skóry

Co się tutaj studiuje

Zapalenie skóry to termin określający zapalenie skóry. Istnieje kilka różnych rodzajów zapalenia skóry, które objawiają się łuszczeniem się skóry, powstawaniem plam na skórze, pogrubieniem osłony skóry lub zmiany koloru i bardzo częste swędzenie...

Artroza

Artroza

Co się tutaj studiuje

Zapalenie stawów jest chorobą zwyrodnieniową stawów, która występuje najczęściej u osób po 50. roku życia. Choroba ta atakuje głównie duże stawy nośne kończyn dolnych (kolana, biodra) oraz stawy palców.

Zespół chronicznego zmęczenia

Zespół chronicznego zmęczenia

Co się tutaj studiuje

Coraz większa liczba ludzi na całym świecie cierpi na zespół zmęczenia. W przeszłości objawy tej choroby określano jako „zespół przewlekłej neuroendokrynnej dysfunkcji układu odpornościowego” lub „myalgiczne zapalenie mózgu i rdzenia”...

Bezsenność

Bezsenność

Co się tutaj studiuje

Bezsenność to problem, który dotyka nawet jedną trzecią światowej populacji. To nie tylko niemożność zaśnięcia, ale także niemożność zaśnięcia bez częstych przebudzeń i niebudzenia się wcześniej, niż to konieczne...

Szumy uszne

Szumy uszne

Co się tutaj studiuje

Tinnitus (od łacińskiego tinnire – dźwięk) odnosi się do całej gamy dźwięków, które osoba cierpiąca odbiera jedynie subiektywnie. Problem ten zazwyczaj utrzymuje się przez długi czas i znacząco wpływa na jakość życia...

ADHD

ADHD

Co się tutaj studiuje

ADHD (zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi) lub zaburzenie hiperkinetyczne lub zaburzenie uwagi z nadpobudliwością to choroba polegająca na...

Padaczka

Padaczka

Co się tutaj studiuje

Padaczka jest chorobą wynikającą z nadmiernej aktywności elektrycznej mózgu i układu nerwowego. W zdrowym mózgu przekazywanie impulsów elektrycznych pomiędzy komórkami jest pod kontrolą mechanizmów regulacyjnych...

Migreny

Migreny

Co się tutaj studiuje

Bóle głowy dotykają znaczną część populacji, ale nie zawsze można je nazwać migreną. Najczęstszym rodzajem bólu jest ból napięciowy lub naczynioruchowy, który stanowi ponad 90% wszystkich bólów głowy...

Zespół napięcia przedmiesiączkowego

Zespół napięcia przedmiesiączkowego

Co się tutaj studiuje

Zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS) to zaburzenie, które dotyka dużą liczbę kobiet (do 70%) w okresie jednego lub dwóch tygodni przed wystąpieniem miesiączki. To jest plik...

Endometrioza

Endometrioza

Co się tutaj studiuje

Endometrioza jest jedną z najczęstszych chorób ginekologicznych. Jej przyczyną jest przedostanie się małych fragmentów błony śluzowej macicy (endometrium) na zewnątrz macicy i ich osiadanie...

Stwardnienie rozsiane

Stwardnienie rozsiane

Co się tutaj studiuje

Stwardnienie rozsiane (stwardnienie rozsiane) to choroba zwyrodnieniowa atakująca centralny układ nerwowy (OUN). Nazwa „stwardnienie rozsiane” oddaje naturę tej choroby...

Astma

Astma

Co się tutaj studiuje

Astma to choroba, w przebiegu której dochodzi do obrzęku błony śluzowej dolnych dróg oddechowych. W rezultacie stają się węższe, ograniczając przepływ powietrza i utrudniając oddychanie...

Miażdżyca

Miażdżyca

Co się tutaj studiuje

Miażdżyca to przewlekła choroba spowodowana odkładaniem się w ścianach tętnic tzw. substancji aterogennych (lipidów, węglowodanów, krwinek i wapnia).

Stłuszczenie wątroby

Stłuszczenie wątroby

Co się tutaj studiuje

Wątroba to kluczowy narząd w organizmie, w którym zachodzi ogromna liczba reakcji chemicznych. Podobnie jak inne narządy w organizmie, wątroba jest narażona na różne choroby...

Zapalenie spojówek

Zapalenie spojówek

Co się tutaj studiuje

Dysfunkcja pęcherzyka żółciowego to jedna ze współczesnych chorób, której głównym powodem jest nadmiar pożywienia i nieodpowiednia kompozycja jadłospisu. Najbardziej powszechnym problemem jest zapalenie pęcherzyka żółciowego...

Zakażenie dróg moczowych

Zakażenie dróg moczowych

Co się tutaj studiuje

Zakażenie dróg moczowych (zapalenie pęcherza moczowego) to nieprzyjemna i często występująca choroba zapalna pęcherza moczowego i dróg moczowych. Jest to spowodowane infekcją bakteryjną...

Hemoroidy

Hemoroidy

Co się tutaj studiuje

Hemoroidy to powiększone żylaki na wejściu do odbytu lub bezpośrednio w odbycie. Wykształci się u ponad 50 procent ludzi, ale wielu nie jest tego świadomych...

Prostata

Prostata

Co się tutaj studiuje

Prostata to mały narząd, który znajduje się (tylko u mężczyzn) pomiędzy pęcherzem a odbytem i otacza cewkę moczową. Jego funkcją jest...

Kandydoza

Kandydoza

Co się tutaj studiuje

Kandydoza to nazwa nadmiernej aktywności drożdżaków Candida albicans. w jelitach, krwi i narządach. Te pasożytnicze drożdże żyją w normalnych warunkach w jelitach...

Ukryta sól

Ukryta sól

Co się tutaj studiuje

Monitorowanie ilości soli (NaCl) w diecie to jedna z podstawowych umiejętności żywieniowych, którą każdy powinien opanować. Powodem jest głównie jego znaczny dzienny nadmiar...

Dodatki do żywności

Dodatki do żywności

Co się tutaj studiuje

Przez wiele stuleci ludzie aromatyzowali, konserwowali i barwili swoją żywność. Nawet w dzisiejszych czasach produkcja żywności nie może obejść się bez małych pomocników...

Alergie pokarmowe

Alergie pokarmowe

Co się tutaj studiuje

Istnieje wiele sytuacji, w których układ odpornościowy reaguje nadmiernie na normalne sytuacje. W rezultacie stany alergiczne występują w populacji dość często...

Zespół jelita drażliwego

Zespół jelita drażliwego

Co się tutaj studiuje

Zespół jelita drażliwego (IBS – Irritable Bowel Syndrome) to zaburzenie czynnościowe jelita grubego. Do najczęstszych objawów należą...

Dieta przeciwzapalna

Dieta przeciwzapalna

Co się tutaj studiuje

Termin „dieta przeciwzapalna” jest nieco skomplikowany w żywieniu. Ogólnie odnosi się do sytuacji, w których dana osoba cierpi na różne formy stanu zapalnego i istnieje przekonanie, że...

Nietolerancje pokarmowe

Nietolerancje pokarmowe

Co się tutaj studiuje

Indywidualne formy nietolerancji niektórych składników żywności kryją się pod hasłem „nietolerancja pokarmowa”...

Andropauza

Andropauza

Co się tutaj studiuje

Andropauza to termin oznaczający męską przemianę, czyli w zasadzie męski odpowiednik kobiecego klimakterium...

Fermentacja

Fermentacja

Co się tutaj studiuje

Fermentacja to proces, w którym przy udziale enzymów mikroorganizmów następuje przemiana substancji organicznych w żywności, z udziałem tworzenia nowych substancji...

Klimakterium

Klimakterium

Co się tutaj studiuje

Menopauza (nazywana okresem przejściowym kobiecym lub klimakterium) pojawia się w życiu kobiety w okresie, gdy organizm nie jest w stanie się rozmnażać i urodzić dziecka...

Zespół zwiększonej przepuszczalności jelit

Zespół zwiększonej przepuszczalności jelit

Co się tutaj studiuje

Chociaż zespół ten wpływa na przewód pokarmowy, ma wpływ na pojawienie się całej gamy chorób (zmęczenie, alergie, stany zapalne, choroby autoimmunologiczne...

Perystaltyka jelit

Perystaltyka jelit

Co się tutaj studiuje

Perystaltyka jelit oznacza ruch ścian jelita cienkiego i grubego, który służy przemieszczaniu ich zawartości. Te rytmiczne ruchy są kontrolowane przez…

Dane do faktury

Dane do faktury

Co się tutaj studiuje

W przypadku wielu produktów spożywczych twierdzi się, że ich spożycie zwiększa nasycenie dwutlenkiem węgla, co w konsekwencji prowadzi do różnych problemów zdrowotnych...

Zapalenie ozębnej

Zapalenie ozębnej

Co się tutaj studiuje

Zapalenie przyzębia to choroba zapalna dziąseł i aparatu podporowego zęba. Najczęstsze objawy to obrzęk i zaczerwienienie dziąseł, krwawienie z dziąseł, ból podczas szczotkowania i nieświeży oddech...

FODMAP

FODMAP

Co się tutaj studiuje

FODMAP to termin składający się z pierwszych liter słów fermentowalne oligosacharydy, disacharydy, monosacharydy i poliole. Są to formy polisacharydów, które trudno rozkładają i wchłaniają w jelicie cienkim...

Nadciśnienie

Nadciśnienie

Co się tutaj studiuje

Dotyka ludzi w różnym wieku i dzieci nie są tu wyjątkiem. Ciśnienie krwi to siła wywierana przez krew przepływającą przez tętnice i żyły. Jest mierzona w dwóch wartościach...

Mikrobiota jelitowa

Mikrobiota jelitowa

Co się tutaj studiuje

Mikroflora jelitowa to specyficzny układ w organizmie człowieka, który decyduje o jakości funkcjonowania całego organizmu. Kolonizacja jelita grubego przez drobnoustroje rozpoczyna się po urodzeniu...

Nietolerancja glutenu

Nietolerancja glutenu

Co się tutaj studiuje

Celiakia to choroba jelit spowodowana nietolerancją białka glutenowego. Gluten jest naturalną częścią ziaren glutenu, czyli pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa.

Nietolerancja histaminy

Nietolerancja histaminy

Co się tutaj studiuje

Histamina to substancja powstająca z aminokwasu histydyny. Organizm potrzebuje tej substancji, gdyż pełni ona w organizmie szereg funkcji – zapewnia wzrost i podział komórek…

Cukrzyca

Cukrzyca

Co się tutaj studiuje

Cukrzyca (cukrzyca) jest chorobą przewlekłą, która objawia się zaburzeniem metabolizmu węglowodanów...

Układ odpornościowy

Układ odpornościowy

Co się tutaj studiuje

Układ odpornościowy można po prostu opisać jako mechanizmy obronne organizmu. Nazywa się go systemem, ponieważ składa się z sieci komórek, tkanek i narządów, które współpracują ze sobą...

Dna

Dna

Co się tutaj studiuje

Dna jest formą zapalenia stawów (choroba zapalna stawów) spowodowaną przez kryształy kwasu moczowego odkładające się w tkance stawowej...

Cholesterol

Cholesterol

Co się tutaj studiuje

Złamania zmęczeniowe

Złamania zmęczeniowe

Co się tutaj studiuje

Złamania przeciążeniowe to kontuzje, które najczęściej dotykają sportowców. Główną przyczyną powstawania jest nadmierne obciążenie fizyczne, podczas którego tkanka kostna nie jest w stanie się zregenerować...

Nietolerancja laktozy

Nietolerancja laktozy

Co się tutaj studiuje

Do najbardziej rozpowszechnionych zaburzeń trawienia i wchłaniania niektórych składników odżywczych należy nietolerancja laktozy, która w niektórych krajach dotyka nawet kilkadziesiąt procent całej populacji...

Choroba Bechterewa

Choroba Bechterewa

Co się tutaj studiuje

Choroba Bechterewa (zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa) to przewlekłe zapalenie tkanki chrzęstnej. Najczęściej atakuje kręgi kręgosłupa i tęczówkę, ale atakuje także stawy czy płuca...

Osteoporoza

Osteoporoza

Co się tutaj studiuje

Osteoporoza to stan, w którym zmniejsza się gęstość kości. Następuje utrata białka i minerałów, struktura kości słabnie, a kości łatwo się łamią...

Tetanie

Tetanie

Co się tutaj studiuje

Tężyczka to problem, który dotyka ogromną liczbę osób, a większość z nich nawet nie zdaje sobie sprawy, że jest to tężyczka. Jej przejawy mogą nie tylko pogorszyć jakość życia, ale w niektórych sytuacjach mogą także poważnie zagrozić zdrowiu...

Przygotowanie posiłku

Przygotowanie posiłku

Co się tutaj studiuje

W zdecydowanej większości spożywamy żywność, która została w określony sposób zmodyfikowana – czy to technologicznie w ramach ich przetwarzania i produkcji, czy też bezpośrednio w kuchni podczas obróbki cieplnej…

Dysfunkcja tarczycy

Dysfunkcja tarczycy

Co się tutaj studiuje

Tarczyca to gruczoł dokrewny, umiejscowiony z przodu szyi, pod chrząstką tarczowatą. Jest istotna dla jakości życia człowieka, ponieważ wytwarza kluczowe hormony...

Wysoka zawartość węglowodanów vs. diety niskowęglowodanowe

Wysoka zawartość węglowodanów vs. diety niskowęglowodanowe

Co się tutaj studiuje

Jako wszystkożerca człowiek różni się od innych zwierząt pod względem odżywiania jedną niezaprzeczalną zaletą: jego metabolizm wykazuje znaczną elastyczność w zakresie wykorzystania zasobów energetycznych, co pozwala mu...

Elastyczność metaboliczna

Elastyczność metaboliczna

Co się tutaj studiuje

Każdy, kto choć raz postanawia zmodyfikować sposób odżywiania się, a jednocześnie pragnie, aby zachowanie organizmu poszło w pożądanym kierunku...

Holistyczne podejście w doradztwie

Holistyczne podejście w doradztwie

Substancje antyżywieniowe

Substancje antyżywieniowe

Co się tutaj studiuje

Substancje antyżywieniowe to stosunkowo duża grupa składników występujących w większości produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego...

Detoksykacja

Detoksykacja

Co się tutaj studiuje

Detoksykacja to bardzo często przytaczane określenie, zwłaszcza w obszarze promowania sprzedaży różnorodnych produktów spożywczych, suplementów diety, różnorodnych urządzeń czy ogólnych metod wsparcia...

Syndrom metabliczny

Syndrom metabliczny

Co się tutaj studiuje

Zespół metaboliczny to termin, który pojawia się coraz częściej. Powodem jest nie tylko fakt, że dotyka ona coraz większej części społeczeństwa...

Zalecane dzienne spożycie składników odżywczych

Zalecane dzienne spożycie składników odżywczych

Co się tutaj studiuje

Zalecane Dzienne Spożycie (DDA) to oznaczenie ilości określonego składnika odżywczego, który powinniśmy dostarczyć do naszej żywności...

Zaburzenia odżywiania

Zaburzenia odżywiania

Co się tutaj studiuje

Zaburzenia odżywiania pojawiają się coraz częściej we współczesnym społeczeństwie. Najbardziej dotknięte są młodsze grupy wiekowe, częściej kobiety.

Suplementy diety

Suplementy diety

Co się tutaj studiuje

Obecnie w krajach rozwiniętych około jedna trzecia dorosłych stosuje suplementy diety...

Żywność funkcjonalna

Żywność funkcjonalna

Co się tutaj studiuje

W ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat tradycją stało się wzbogacanie żywności o różnorodne składniki. To celowo zwiększa zawartość niezbędnych składników odżywczych...

Alternatywne słodziki

Alternatywne słodziki

Co się tutaj studiuje

Wysokie spożycie cukrów prostych lub węglowodanów o wysokim indeksie glikemicznym uważane jest za jedną z głównych przyczyn nadwagi lub cukrzycy typu 2.

Smak jedzenia

Smak jedzenia

Co się tutaj studiuje

Smak każdego spożywanego przez nas jedzenia jest czynnikiem czysto subiektywnym i silnie indywidualnym, opierającym się na emocjach...

Równowaga kwasowej zasady

Równowaga kwasowej zasady

Co się tutaj studiuje

Funkcjonowanie komórek, tkanek, narządów czy całego ustroju zawsze zależy od jakości równowagi kwasowo-zasadowej środowiska wewnętrznego.

Trendy energetyczne

Trendy energetyczne

Co się tutaj studiuje

Podstawą oceny trendów energetycznych są chińskie koncepcje yin i yang, które w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat stały się stosunkowo znane nawet w naszych regionach...

Efekt termiczny diety

Efekt termiczny diety

Co się tutaj studiuje

Większość pokarmów ma zdolność wywoływania uczucia ciepła lub zimna w organizmie po spożyciu...

Strawność

Strawność

Co się tutaj studiuje

Każdy pokarm, który mamy okazję zjeść, musi zostać przetworzony przez przewód pokarmowy...

Wartość glikemiczna żywności

Wartość glikemiczna żywności

Co się tutaj studiuje

Między innymi żywność, którą spożywamy, ma zdolność wywoływania w organizmie tzw. odpowiedzi glikemicznej...

Balans energetyczny

Balans energetyczny

Co się tutaj studiuje

Gdy tylko wybierzemy odpowiednią dla nas gamę produktów spożywczych, starając się ułożyć sposób odżywiania odpowiadający naszym indywidualnym potrzebom...

Przeciwutleniacze

Przeciwutleniacze

Co się tutaj studiuje

Przeciwutleniacze to substancje występujące w diecie (głównie pochodzenia roślinnego), których zadaniem jest eliminacja tzw. wolnych rodników...

Fitoskładniki

Fitoskładniki

Co się tutaj studiuje

Fitoskładniki, często określane jako fitochemikalia, to związki występujące w różnych roślinach...

Minerały

Minerały

Co się tutaj studiuje

Minerały zawarte są w organizmie jedynie w niewielkich ilościach – łącznie stanowią około 4 procent masy ciała…

Witaminy

Witaminy

Co się tutaj studiuje

Witaminy to substancje, które musimy dostarczać z pożywieniem, gdyż organizm ludzki nie jest w stanie sam ich wytworzyć...

Woda

Woda

Co się tutaj studiuje

O wodzie pitnej (w sensie jej długoterminowego bezpiecznego spożycia) mówimy, gdy zawiera ona minerały...

Tłuszcze

Tłuszcze

Co się tutaj studiuje

Tłuszcze, obok białek i węglowodanów, stanowią podstawowy budulec naszego organizmu. Pełni szereg niezbędnych funkcji.

Błonnik pokarmowy

Błonnik pokarmowy

Co się tutaj studiuje

Błonnik właściwie należy do grupy węglowodanów. Istnieją dwa podstawowe rodzaje błonnika (występującego w roślinach)...

Węglowodany

Węglowodany

Co się tutaj studiuje

Węglowodany dostarczają organizmowi szybko użytecznej energii. W zależności od ich składu zmienia się także prędkość, z jaką ta energia jest z nich generowana w organizmie (najszybciej z tzw. cukrów)…

Białka

Białka

Co się tutaj studiuje

Białka są podstawowym budulcem naszych mięśni, stawów, skóry i narządów wewnętrznych, a jednocześnie organizm nie jest w stanie ich sam wytworzyć…

Skład diety

Skład diety

Co się tutaj studiuje

Aby móc pracować z żywnością dla dobra naszego zdrowia, konieczna jest nie tylko znajomość składu poszczególnych pokarmów...

Wybór żywności dla zbilansowanej diety

Wybór żywności dla zbilansowanej diety

Co się tutaj studiuje

Wyobraź sobie, że idziesz na zakupy i chcesz kupić naprawdę zdrową żywność, która będzie podstawą Twojej codziennej diety.

Badamy Strefę Optymalnego Funkcjonowania

Badamy Strefę Optymalnego Funkcjonowania

Co się tutaj studiuje

Nie ma jednej prawidłowej formy odżywiania. Wszystko jest kwestią indywidualności i sposobu myślenia.

Jak podchodzimy do badań naukowych

Jak podchodzimy do badań naukowych

Jak się tu uczysz?

Eksperci i laicy na całym świecie nieustannie dyskutują, jak powinien wyglądać prawidłowo ułożony plan żywieniowy. „Mądrzejsi” są zgodni, że powinien on odpowiadać indywidualnym wymaganiom każdego człowieka…

Chcesz być ekspertem czy praktykiem?

Chcesz być ekspertem czy praktykiem?

Jak się tu uczysz?

Na pierwszy rzut oka może się to wydawać dziwne, ale nie interesuje mnie kształcenie dietetyków na moich kursach...

Czego nie dowiesz się u nas

Czego nie dowiesz się u nas

Jak się tu uczysz?

Edukacja w zakresie żywienia jest niestety na naszym rynku ujednolicona. Cały problem polega na tym, że zdecydowana większość organizatorów kursów opiera się na standardach narzuconych przez Ministerstwo Oświaty...

Bezstresowe studia

Bezstresowe studia

Jak się tu uczysz?

Większość osób, które zapisują się na jakikolwiek kurs, zazwyczaj uczy się czegoś nowego. Mają swoje oczekiwania, którym towarzyszą różne emocje: Oprócz entuzjazmu i pewnej formy ekscytacji pojawia się także strach...

Które teorie żywieniowe popieramy?

Które teorie żywieniowe popieramy?

Jak się tu uczysz?

Głównym kierunkiem, na którym skupiamy się na kursach, jest przekazanie studentom jak najszerszego spektrum zasad obowiązujących we wszystkich reżimach żywieniowych. Ale najwięcej czasu spędzamy na tych z dużą zawartością węglowodanów.

Czy uczymy tajnych informacji?

Czy uczymy tajnych informacji?

Jak się tu uczysz?

Dzięki wzrostowi zainteresowania problematyką prawidłowego odżywiania, stale pojawiają się nowe teorie żywieniowe. Z samej zasady różnicy każdy z nich zmierza do głoszenia trochę „innej prawdy”.

Co powinien wiedzieć dietetyk

Co powinien wiedzieć dietetyk

Jak się tu uczysz?

Etykietą „Konsultant żywieniowy” chwalą się obecnie wszyscy. Nie ma w tym nic dziwnego – żyjemy w okresie wzmożonego zainteresowania zdrowym trybem życia, który uwzględnia także racjonalne odżywianie.

Czy jestem surowym wykładowcą?

Czy jestem surowym wykładowcą?

Jak się tu uczysz?

Czasami trochę autorefleksji nie zaszkodzi. Doceniam wysiłek każdego ucznia w zdobywaniu nowej wiedzy, choćby z tego powodu konieczne jest przyjęcie właściwej postawy i konstruktywnego podejścia. Czy naprawdę warto być rygorystycznym?

Jaki sens mają prace semestralne?

Jaki sens mają prace semestralne?

Jak się tu uczysz?

Częścią studiów na kursie Doradca Żywieniowy są artykuły seminaryjne. Ich zasadnicze znaczenie polega na tym, że rozwijając je, uczniowie wypróbowują realne, praktyczne porady.

Dlaczego nie oddzielimy diety od zdrowia

Dlaczego nie oddzielimy diety od zdrowia

Jak się tu uczysz?

Nasza filozofia edukacyjna opiera się od podstaw na znalezieniu i zdefiniowaniu zależności pomiędzy sposobem, w jaki się odżywiamy, a funkcjonowaniem naszego zdrowia, nigdy nie zejdziemy z tej ścieżki.

Wskaźnik sukcesu absolwentów

Wskaźnik sukcesu absolwentów

Jak się tu uczysz?

Jak nasi absolwenci radzą sobie po ukończeniu studiów? Jak samo badanie wpływa na ich dalsze życie, zarówno osobiste, jak i zawodowe?

Studia w formie

Studia w formie

Jak się tu uczysz?

Ponieważ rośnie zainteresowanie nauką online, która daje pewną swobodę, staramy się przygotować dla naszych studentów system możliwie najbardziej efektywny, a jednocześnie jak najbardziej przyjazny dla użytkownika. .

Jaki nacisk kładziemy na alternatywne trendy żywieniowe?

Jaki nacisk kładziemy na alternatywne trendy żywieniowe?

Jak się tu uczysz?

Jako istota złożona z ciała i umysłu, mamy zdolność do ewolucji. Ludzka świadomość ma wolną wolę, która w przeciwieństwie do zwierząt daje nam możliwość wyboru tego, co i jak jemy.

Jakimi kursami cieszy się największe zainteresowanie?

Jakimi kursami cieszy się największe zainteresowanie?

Kto najczęściej uczy się u nas?

Kto najczęściej uczy się u nas?

Jak się tu uczysz?

Organizujemy kursy i szkolenia z całego spektrum dziedziny zdrowia. U nas studiują ludzie bez względu na wykształcenie i wiek.

Studiuj w duchu podejścia holistycznego

Studiuj w duchu podejścia holistycznego

Jak się tu uczysz?

Czy studiowanie tutaj jest trudne?

Czy studiowanie tutaj jest trudne?

Jak się tu uczysz?

Każda osoba, która stara się robić postępy w swojej edukacji, ma swoje postrzeganie trudności ustawione na innym poziomie...