Wstęp / Co się u nas studiuje / Perystaltyka jelit
Lisa Nosková, DiS.
Wybrałam ten kurs, ponieważ interesują mnie alternatywne sposoby odżywiania i Chciałem dowiedzieć się więcej o żywieniu w ogóle. Ponieważ dużo Podróżuję i jestem w Czechach przez ograniczony czas, kurs online był dla mnie idealny rozwiązanie. Nauka nie tylko sprawiała mi przyjemność, ale wręcz przerosła moje oczekiwania. Dziękuję bardzo Panu Jelínkowi za holistyczne, indywidualne i profesjonalne podejście. Ty też jesteś Bardzo doceniam fakt, że po ukończeniu kursu nadal mamy dostęp do poradnictwa on-line. Cały kurs bardzo mnie wzbogacił i zmienił moje życie na lepsze. Gorąco polecam!!
Bc. Jana Jílková
Brałem w życiu x kursów, więc mogę porównać. W każdym z poprzednich kursów czegoś mi brakowało, a ten przerósł moje oczekiwania. Naprawdę nie przesadzam. Nie mam nic do zarzucenia temu kursowi. Pan Jelínek był wspaniałym wykładowcą i przewodnikiem. Wyraziłem zgodę na konsultacje i podzielenie się wrażeniami z innymi uczestnikami kursu. Kolejną korzyścią były spotkania raz w miesiącu i możliwość wyjaśnienia niejasności. Niesamowita była także aplikacja ZOF do tworzenia menu. Bardzo doceniam nieograniczony dostęp do kursu, ponieważ nawet dziś lubię przeglądać niektóre rozdziały jeszcze raz i w poradni w poszukiwaniu ciekawych pytań i odpowiedzi. W praktyce wykorzystuję teraz bardzo cenne informacje, których nauczyłem się na kursie. Dlatego też bardzo serdecznie dziękuję Panu Jelínkowi!
Mgr. Barbora Hamerníková
Każdemu, kto naprawdę chce zgłębić tę dziedzinę, polecam kurs Konsultanta ds. Żywienia i Suplementacji. W przeciwieństwie do wielu kursów przyspieszonych, które często nie obejmują nawet podstaw żywienia, ten kurs oferuje naprawdę kompleksowe podejście. Dzięki studiowaniu biologii molekularnej i komórkowej przeszedłem szereg przedmiotów, takich jak biologia różna, immunologia, genetyka, chemia, ale także żywienie. Mocno skupiam się na dowodach i podejściu naukowym, dlatego doceniam głębię tego kursu. Nauka o żywieniu stale się rozwija, więc z pewnością nie kończy się na egzaminie. Podobało mi się, że kurs obejmował także alternatywne kierunki żywienia, co pozwoliło mi spojrzeć na odżywianie z różnych perspektyw. Teraz wykorzystuję swoją wiedzę z biologii molekularnej i genetyki w praktyce. Moim celem jest edukowanie ludzi o tym, jak działa ich organizm i jak mogą wykorzystać tę wiedzę na swoją korzyść.