Kurzy ATAC

Doradztwo

Witam, chciałbym zapytać jakie oleje polecacie do ciepłej kuchni. Jeśli mam wybierać pomiędzy oliwą, olejem rzepakowym i olejem kokosowym, który z nich jest „najlepszy” pod względem odżywczym? A czy powinniśmy wybierać olejek z myślą o uprawianiu sportu? Dziękuję.

Spośród wymienionych oliw oliwa jest powszechnie przedstawiana jako najbardziej korzystna pod względem odżywczym nie tylko ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, ale także ze względu na obecność przeciwutleniaczy, goryczy i innych substancji korzystnych dla zdrowia. Jednak ze względu na wartość punktu dymienia do obróbki cieplnej preferowany jest kokos, który również ma dużą zawartość tłuszczów MCT (ale jednocześnie jest najdroższy, więc kwestią osobistych preferencji jest to, jaki tłuszcz będziemy palić). używać).

Tematy:  Tłuszcze